Gårdagens ridpass.

Hade ett jättebra ridpass på Billy igår. Var på kvällen så vi fick faktiskt slänga på oss lite reflexer! 
 
Men iallafall, först så red jag en sväng upp på berget. Finns en väg där man kan galoppera nästan hela vägen och upp på berget och där galopperade vi på i ganska friskt tempo. Han var väldigt pigg och positiv och fick springa av sig lite den sista sträckan.
 
Sedan red vi till ett gärde. Tänkte träna lite tempo och då menar jag inte tempoväxlingar utan att bara rida på i samma tempo länge. Det blir ju att man gör det när man rider ut, men det är ju inte jättelånga sträckor som man kan ligga och trava/galoppera utan avbrott. Gärdet var ganska stort så att trava runt hela tog kanske 3-4 minuter. Så travade 3 varv i varje varv. Försökte ha samma tempo, ett lagom tempo, inte för långsamt och inte för snabbt. Bara lätt kontakt på tyglarna och när han började släppa i nacken så sökte han sig neråt av sig själv. Detta gärdet gick även lite upp och ner så det var bra träning att även göra det i lite svaga backar. 
 
Sedan galopperade jag 2 varv i varje galopp. Samma där, inte för snabbt och inte för långsamt. Bara jogga på i ett och samma tempo och falla in i en bra rytm som inte tar för mycket på varken honom eller mig. Ville att han skulle komma in i dendär andningen så är så bra. 
 
Avslutade med att trava 1 varv i varje varv på långa tyglar. Men samma där, samma tempo hela varvet. Lite friskare tempo dock, för att verkligen få sträcka ut. Skrittade av läänge efteråt, han var lite svettig men inte överdrivet. Tror det var för att han bara fick slappna av och springa i samma takt. Han verkade jättenöjd och avslappnad efteråt, men jag har faktiskt lite träningsvärk haha. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo