Framtiden.

Framtiden måste ju vara det svåraste som någonsin finns? Vi kan prata om allt som har hänt och vad vi har upplevt för det vet vi har hänt. Jag vet vad jag gör denna sekunden men jag vet inte vad jag gör nästa sekund. Allt kan hända på en sekund. Det är det som är så svårt med framtiden. I framtiden för mig just nu kommer vara att jag har skrivit klart detta inlägget. Att jag sätter en punkt och trycker på publicera. Så när ni läser detta så har allt detta redan hänt. Det är så konstigt att tänka. 
 
Jag har alltid haft väldigt svårt att se framtiden. Vissa dagar vill jag inte ens att framtiden ska finnas och vissa dagar vill jag att allting ska hända. Men jag har nog väldigt svårt för det bara för att jag ibland inte vet vad jag vill. Eller jag vill inte veta ibland vad som ska hända när jag tror att någonting hemskt kommer att hända. Eller när jag är orolig för någonting som ska hända nästa dag. För även om jag inte vill se framtiden så är jag framtiden. Varje gång jag tänker den tanken så ligger den bakom mig och jag är i framtiden. Även om jag inte vill. 
 
När jag var yngre hade jag nog svårare med att veta hur framtiden skulle bli. Jag visste inte vad jag ville, eller vad jag skulle göra. Jag visste inte vilket gymnasium jag skulle välja eller vilken skola jag skulle välja. Men vem känner inte så, egentligen? Jag stressade otroligt mycket över det. Men det blev aldrig riktigt rätt ändå. Började gymnasiet, flyttade, gick i en skola där jag fick göra det jag gillade och älskade : hästar. Men det funkade inte. Jag blev allergisk.. 
 
Flyttade hem igen, gick ner mig. Jag grät och jag grät. Det jag ville göra gick inte. Jag glömmer aldrig vad en läkare sa till mig. "Du kan inte jobba med hästar. Du kanske kan ha det som hobby, men det är inte säkert."  Det enda som jag kommit fram till att jag ville jobba och leva med gick in. Var hemma hela sommaren och tänkte. Började gymnasiet igen men det funkade inte heller. Jag ville inte och jag trivdes inte. Tvingade mig dit vissa dagar, satt och grät på bussen. Ibland åkte jag dit, satt i bibloteket hela dagen och sen åkte jag hem. Bara för att alla skulle tro att jag var där. Men tillslut hoppade jag av. Gick hemma hela våren och sommaren och tänkte. 
 
gammal bild. 
Men allting löste sig tillslut. Nu går jag på en skola där jag trivs jättebra i och jag vet ganska bra vad jag vill. Jag har velat så länge mellan att läsa juridik eller kriminologi. Men just nu lutar det mot det sistnämnda. Jag och mamma ska faktiskt till Lund i sommar för att kolla på deras universitet. För jag planerar att flytta dit och börja läsa om 1-2 år när jag är klar med gymnasiet. När jag är klar med min behandling och jag hittat en lösning med Billy. Även om det skulle ta längre tid än 1-2 år så är jag redo att lägga längre tid. För det är viktiga saker. 
 
Det är ett tag dit. Men det kan också gå fort. Men det bästa med det hela är att jag äntligen vet vad jag vill. Eller jag har en aning iallafall om vad jag vill. Det kanske inte är som jag trodde när jag var liten. Jag kommer inte jobba med människor eller djur på det sättet. Men jag tror inte det passar mig att ta hand om människor och djur. Jag måste ta hand om konkreta problem. Jag kan dyka ner i saker och tänka och hålla på med det i flera dygn utan att tröttna. Jag behöver sånt. Jag behöver saker att bita mig tag i och ta hand om. Ge min fan på det. För det är så jag fungerar bäst.
 
Men ja, hästarna då? Jag älskar hästar. Jag lever för hästarna och ridsporten. Ända sedan jag var liten så har jag drömt om ett liv med hästarna. Jag har varit i stallet flera gånger i veckan och de senaste 10 åren varje dag. Men Billy är gammal nu. Han är 20 år iår och kommer inte att leva föralltid. Men han kommer att dö hos mig. Jag kommer att stå som hans ägare tills dagen han tar sitt sista andetag. Om det kanske betyder att han kommer att pensioneras här hemma och ridas av lite småtjejer som vill ta hand om honom så är det så. Han är en av de grejerna som skulle kunna ändra mina planer helt och hållet. 
 
Om jag nu flyttar och börjar plugga. Så kommer jag inte att skaffa en ny häst. För just det livet som jag kommer att leva i lund så passar det inte att ha häst. Kanske rida några gånger i veckan hos någon? För att vara utan hästar helt kommer jag aldrig att klara. Men  Jag kommer att få ta några år utan att vara i stallet varje dag. 
 
Och alla frågar. "Varför flytta?". Varför inte? Detta är den enda chansen som jag har. Jag kan inte sitta där 40 år gammal och vilja flytta genom halva sverige. Jag kan inte ta med mig hela mitt liv när jag är 40 år och flytta omkring tills jag känner mig hemma. Inte om jag vill ha det livet som jag vill ha i framtiden. 
 
Tills i framtiden. Återigen framtiden. Jag önskar att jag är frisk i framtiden. Det är nummer ett. Och i framtiden så vet jag att jag kommer att ha en häst igen. Så fort jag pluggat klart och fått jobb så kommer jag att skaffa häst igen. Gå med i en ridklubb igen, eller kanske samma ridklubb igen? Men jag kommer aldrig släppa detta som får mig att må bra. Och jag vet att det alltid kommer att vänta på mig. För efter jag levt studentlivet ett tag, pluggat och bott i en större stad, så kommer jag att flytta till landet. Jag älskar landet. Jag kommer alltid att vara en landet-tjej. Jag har alltid varit i stallet, i ladugården eller ute i skogen. Det är där jag hör hemma i slutändan. Men halva mig hör hemma i en storstad. Och det är det livet jag ska leva ett tag. Det är det ända jag vet av framtiden därifrån. 
 
Det är läskigt, för det är så långt kvar. Det är så många år kvar tills dess men samtidigt så är det inte alls det. Ibland vill man att framtiden inte ska komma alls.   Det ska bli så skönt att flytta ifrån alla minnen som finns här i Hjo, men samtidigt jobbigt att flytta ifrån dom man älskar. Men jag kommer älska alla även hur många mil det än är emellan oss. 
 
 
 

Anonym

Vad du än väljer så hoppas jag du blir jättenöjd! Jag har alltid tänkt att du skulle bli fotograf med inriktning på hästar och hästsport. Men jag tror att kriminologi också passar dig! Högskolelivet är roligt och tufft. Välkommen dit, framtiden är din!!! Kram moster!!!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo